Autor

Numele meu este Mircea Ivanof. M-am născut în Galați, în martie 1976.

Jurnalul celor 9 Fericiri este cartea mea de debut. Chiar dacă a fost scrisă într-un timp extrem de scurt (octombrie 2013 – martie 2014) ea descrie, în linii largi, filosofia mea de viață. Este primul volum din colecția Ghidul Autostopistului Spiritual.

Nu sunt un adept al sistematizării, de aceea am apelat la metoda autodidactă pentru a mă educa. Chiar dacă nu sunt o persoană cu studii superioare, asta nu înseamnă că sunt needucat. Nu mi-a plăcut școala, recunosc. Și nu-mi place nici acum. Sistemul de învățământ, ce puțin în România, nu m-a ajutat să mă dezvolt și nu m-a educat. Acumularea de informații nu înseamnă educație. Educația vine din latinescul educatio care înseamnă hrănire, creștere. Cu alte cuvinte nu poți hrăni ceva ce nu există. De fapt a educa nu înseamnă a bombarda creierul cuiva cu informații, ci a crea o modalitate de hrăni, de a cultiva informațiile ce sunt stocate în ființa cuiva. De fapt a educa înseamnă… a scoate. A scoate la lumină informațiile ce le deții și așezate într-o formă în care să poată fi aplicate. A fi împotriva sistematizării nu înseamnă a fi împotriva educației. Sunt adeptul educației, iar motto-ul după care îmi construiesc acțiunile este Dream to Educate.

Care este ținta mea? Fericirea! Dar nu a mea :), ci a celorlalți, pentru că eu sunt fericit. De fapt așa m-am născut, însă în timp, din cauza influențelor de tot felul… am uitat că sunt fericit. De ceva vreme mi-am revenit și prin prisma introspecțiilor și a retrăirilor, am ajuns să constat că nu am fost niciodată nefericit. Doar că am uitat să fiu fericit 🙂

Tot ceea ce eu creez – această carte, următoarele, ONG-ul, proiectele, programele etc – are drept scop educația spre fericire. Multe persoane, care au citit Jurnalul celor 9 Fericiri, au spus că este o carte puternic motivațională. Eu nu o văd așa. Da, educația presupune și motivația, dar nu se limitează la aceasta. Iar eu nu mă axez pe motivație, ci pe educație.

Fiind un om fericit, nu pot concepe fericirea fără Dumnezeu. Încrederea mea în Dumnezeu se bazează pe cunoașterea Lui. Nu am pretenția că am acces la tainele divine (nimeni nu are acest acces, chiar dacă pretențiile unora sunt mari) însă atât câte știu despre Creatorul meu mă ajută să mă înțeleg, să mă cultiv, să înțeleg rolul Lui în istorie și în viața mea. Știu că El mă iubește necondiționat, iar prin misiunea Fiului Său – Iisus Hristos – și prin acțiunile Duhului Sfânt, viața mea a căpătat un sens ascendent, iar dezvoltarea mea a început aici, pe Pământ și va continua în Prezența Lui în veșnicii. Am această convingere că El mă călăuzește pentru a mă face demn de a mă numi unul din Copiii Lui. Viața mea, cu bune și cu mai puțin bune, este coordonată de Creatorul meu, iar acest lucru mă face conștient de faptul că sunt FERICIT!

Fericirea e de partea ta!

Fericirea e de partea ta!

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s